Search

Home

Friday, 25 December 2009

GAMBAR MENCEMAR DULI 1

MENJUNJUNG KASIH DI ATAS PERKENAN

KE BAWAH

DULI YANG MAHA MULIA PADUKA SERI SULTAN AHMAD SHAH II @ TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH RAJA KESULTANAN MELAKA DARUL ISLAM

KERANA BERKENAN BERANGKAT MENCEMAR DULI KE MAJLIS PERASMIAN BANGUNAN IPC SHOPPING SERVICES DI BANDAR PUTERI PUCHONG, SELANGOR DARUL EHSAN. YANG TELAH DI SEMPURNAKAN PADA 15 JULAI 2010 : JAM 11:00 PAGI

YANG DI JEMPUT KHAS OLEH Y.BHG. DATUK SERI PROF. DR. STEVEN LEOW YOON LOY D.S.P.M., P.J.K., (MELAKA)., D.I.M.P (PAHANG)., D.M.P (KARATON SURAKARTA HADININGRAT INDONESIA)

SELAKU PENGASAS DAN KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF IPC SHOPPING SERVICES.

GAMBAR : WISMA IPC SHOPING SERVICES NO. 66 & 68, JALAN PUTERI PUCHONG, BANDAR PUTERI PUCHONG, SELANGOR DARUL EHSAN.

GAMBAR (15 JULAI 2010) MENUNJUKKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. TUAH SHAH DISAMBUT DENGAN PENUH GILANG GEMILANG DAN DIKAWAL RAPI UNTUK MEMERIAHKAN MAJLIS PERASMIAN WISMA IPC SHOPPING SERVICES DI BANDAR PUTERI PUCHONG, SELANGOR DARUL EHSAN.

GAMBAR (15 JULAI 2010) MENUNJUKKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, DENGAN DIIRINGGI BERSAMA OLEH Y.BHG. DATUK SERI PROF. DR. STEVEN LEOW YOON LOY KE PENTAS PERSIDANGAN DI MAJLIS PERASMIAN WISMA IPC SHOPPING SERVICES.

GAMBAR (15 JULAI 2010) : KERETA MEWAH BERJENAMA ROLLS ROYCE LAMBANG KEMEGAHAN SULTAN MELAKA YANG BERNILAI RM2.85 JUTA. YANG TERTERA NAMA D.Y.M.M. PADUKA SERI SULTAN AHMAD SHAH II @ TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH RAJA KESULTANAN MELAKA DARUL ISLAM.

GAMBAR (15 JULAI 2010) MENUNJUKKAN : DARI KIRI PUTERI HAMIDAH BINTI MEGAT GHAZALI DAN RAKAN-RAKANNYA BERDIRI DI HADAPAN KERETA MEWAH JENIS ROLLS ROYCE YANG TERTERA NAMA DYMM TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM YAM RAJA TUAH SHAH RAJA KESULTANAN MELAKA DARUL ISLAM.

GAMBAR (15 JULAI 2010) MENUNJUKKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH SEPERTI BERADA DI NEGARA CHINA DENGAN DIKELILINGGI BEBERAPA EKOR NAGA DAN SINGGA SEOLEH - OLEH SAMBUTAN SEBEGINI PERNAH BELAKU PADA TAHUN 1392 SEWAKTU RAJA PARAMESURA ISKANDAR SHAH YANG MENGUNJUNGGI NEGARA CHINA DENGAN MENAIKI KAPAL LAKSAMANA CHENG HO DAN SETERUSNYA BERULANG ALIK KE ISTANA SERI MAHARAJA CHINA.

GAMBAR (15 JULAI 2010) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. PADUKA SERI SULTAN AHMAD SHAH ll @ TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, DENGAN DIIRINGI BERSAMA D.Y.M.M. TUANKU PERMAISURI (1) CIK PUAN MUDA PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SAYED YUSSUF SERTA PARA PENGIRING DATUK KURNIA SETIA DIRAJA MELAKA DARUL ISLAM.

GAMBAR (15 JULAI 2010) MENUNJUKKAN : MAJLIS PENYERAHAN CENDERAMATA OLEH BAGINDA D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH KEPADA Y.BHG. DATUK SERI PROF DR. STEVEN LEOW YOON LOY DI ATAS JEMPUTAN KE MAJLIS TERSEBUT. GAMBAR (15 JULAI 2010) MERAKAMKAN : Y.BHG. DATUK NOORDIN BIN HJ. HUSSAIN SEDANG BERTUGAS SEBAGAI DATUK URUSETIA MAJLIS PADA HARI TERSEBUT. GAMBAR (15 JULAI 2010) MERAKAMKAN : MAJLIS PENYERAHAN CENDERAMATA OLEH Y.BHG DATUK SERI PROF. DR. STEVEN LEOW YOON LOY SELAKU PENGASAS MERANGKAP KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF KUMPULAN IPC SHOPPING SERVICES KEPADA D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH. CENDERAMATA INI DITEMPAH KHAS SEBAGAI TANDA TERIMA KASIH BELIAU DI ATAS KESUDIAN BAGINDA HADIR KE MAJLIS TERSEBUT.


GAMBAR (15 JULAI 2010) MERAKAMKAN : UCAPAN PEMBUKAAN & PERASMIAN BANGUNAN IPC SHOPPING SERVICES OLEH KEBAWAH D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH SULTAN MELAKA DARUL ISLAM.

TEKS UCAPAN PEMBUKAAN & PERASMIAN BANGUNAN IPC SHOPPING SERVICES

ASALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH

SELAMAT PAGI DAN SALAM SEJAHTERA BETA TUJUKAN KEPADA:- YANG BERBAHAGIA DATUK SERI PADUKA PROF. DR. STEVEN LEOW YOON LOY SELAKU PENGASAS DAN KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF KUMPULAN IPC SHOPPING SERVICES PARA TETAMU DARI LUAR NEGARA DAN PARA HADIRIN SEKELIAN TELEBIH DAHULU BETA UCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH TERUTAMA SEKALI KEPADA YANG BERBAHAGIA DATUK SERI PADUKA, KERANA MENGUNDANG BETA KE MAJLIS GILANG-GEMILANG, BAGI PEMBUKAAN SERTA MERASMIKAN WISMA IPC YANG TERSERGAM INI. BETA JUGA, INGIN MENGAMBIL KESEMPATAN INI, UNTUK MENGUCAPKAN TAHNIAH DAN SYABAS, KEPADA YANG BERBAHAGIA DATUK SERI PADUKA, DI ATAS KEJAYAAN BELIAU MENERIMA, BANYAK ANUGERAH-ANUGERAH DI LUAR NEGARA. BETA BERASA AMAT BANGGA, DI ATAS KEJAYAAN BELIAU SEBAGAI SEORANG USAHAWAN, ANAK MALAYSIA YANG BERJAYA DI PERINGKAT ANTARABANGSA. OLEH ITU, BESARLAH HARAPAN BETA, AGAR DATUK SERI PADUKA DAPAT MEMAINKAN PERANAN PENTING, DALAM PEMBANGUNAN EKONOMI NEGARA. JUSTERU ITU, DAPAT MEMBINA LEBIH RAMAI LAGI USAHAWAN-USAHAWAN BERJAYA SEPERTI BELIAU DI MASA AKAN DATANG. AKHIR KATA, BETA UCAPKAN TAHNIAH DAN SYABAS SEKALI LAGI DI ATAS KECERMELANGAN BELIAU SEBAGAI SEORANG ANAK MALAYSIA YANG BERJAYA DALAM PERNIAGAAN DIPERINGKAT ANTARABANGSA DENGAN INI, SECARA RASMI BETA, TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM YAM RAJA TUAH SHAH MERASMIKAN WISMA IPC SHOPPING SERVICES BANDAR PUTERI PUCHONG, SELANGOR DARUL EHSAN. WABILLAHITAUFIK WALHIDAYAH WASALAMMUAILAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH.

GAMBAR (15 JULAI 2010) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. PADUKA SERI SULTAN AHMAD SHAH ll @ TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, DENGAN DIIRINGI BERSAMA D.Y.M.M. TUANKU PERMAISURI (1) CIK PUAN MUDA PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SAYED YUSSUF SERTA PARA PENGIRING DATUK KURNIA SETIA DIRAJA MELAKA DARUL ISLAM.

GAMBAR (15 JULAI 2010) MERAKAMKAN : KARISMA SEORANG PEMIMPIN... D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH DI MAJLIS PERASMIAN WISMA IPC SHOPPING SERVICES BANDAR PUTERI PUCHONG, SELANGOR DARUL EHSAN. MAJLIS INI TELAH MENDAPAT SAMBUTAN LUAR BIASA KERANA IA DIHADIRI OLEH WAKIL-WAKIL DARI 150 NEGARA. PERASMIAN INI TURUT MENDAPAT LIPUTAN YANG LUAS OLEH PIHAK MEDIA TEMPATAN DAN JUGA WAKIL-WAKIL LUAR NEGARA YANG TURUT SERTA DALAM MAJLIS TERSEBUT.

GAMBAR (15 JULAI 2910) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH KE MAJLIS PERASMIAN BANGUNAN IPC SHOPPING SERVICES NO. 66 & 68, JALAN PUTERI 3/4, BANDAR PUTERI PUCHONG, PUCHONG SELANGOR DARUL EHSAN. _____________________________________________ SUDUT RUANGAN MEDIA MASSA TEMPATAN (ISU-ISU SULTAN MELAKA KE-44 )

SULTAN MELAKA TELAH MENGELUARKAN SAMAN KE ATAS AKHBAR KOSMO PADA 11 OGOS 2010 ATAS KENYATAAN YANG TIDAK BETUL, ANTARANYA:-

1) RAJA PALSU - KELUARAN 16 JULAI 2010 (JUMAAT) - MUKA HADAPAN

2) MENGGUNAKAN KERETA MEWAH JENIS ROLLS ROYCE UNTUK MENIPU PELABUR ASING - KELUARAN 16 JULAI 2010 (JUMAAT) - MUKA SURAT 2

3) DARJAH KEBESARAN DATUK CELUP - KELUARAN 17 JULAI 2010 (SABTU) MUKA HADAPAN.

NOTA PENTING:

SATU SIDANG MEDIA TELAH DIADAKAN :-

PADA : 12 0G0S 2010

JAM : 2.00 PETANG

TEMPAT : PEJABAT D.Y.M.M. SULTAN MELAKA

MENGGUMUMKAN : BAHAWA SURAT SAMAN DARI PEJABAT PEGUAM YANG DI LANTIK BAGI PIHAK KE BAWAH D.Y.M.M. TUANKU NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM RAJA Y.A.M. RAJA TUAH SHAH TELAH DI KELUARKAN TERHADAP AKHBAR KOSMO DI KENYATAAN YANG BERUNSUR FITNAH , MENGHINA DENGAN NIAT UNTUK MENJATUHKAN REPUTASI DAN NAMA BAIK SEBAGAI SEORANG RAJA TAMPA MERUJUK KEPADA FAKTA YANG BETUL. DENGAN INI SURAT SAMAN TELAH DI KELUARKAN TERHADAP PIHAK AKHBAR KOSMO DI ATAS KEBIADAPAN MENERUSI KERATAN AKHBAR KOSMO.

BAGI PIHAK SULTAN

MELAKA TELAH MENYAMAN SEBANYAK RM 50.000 JUTA. PEMBERITAHUAN INI MENERUSI FAX TERUS KE PEJABAT SEMUA MEDIA CETAK PEJABAT AKHBAR UNTUK MAKLUMAN SEMUA KEPADAAKHBAR TEMPATAN.1). KERATAN AKHBAR KOSMO SUARA KONTEMPORARI : JUMAAT, 16 JULAI, 2010 ROLLS ROYCE RAJA PALSU DIRAMPAS. SIAPAKAH TITLE RAJA PALSU YANG SEBENARNYA? LAYARI BLOG LAMAN WEB : http://www.rajaahmadnasir.blogspot.com/

2). KERATAN AKHBAR KOSMO SUARA KONTEMPORARI : AHAD, 18 JULAI, 2010 POLIS PANGGIL ' SULTAN MELAKA' BERI KETERANGAN. 3). KERATAN AKHBAR SINAR HARIAN, SELASA : 17 OGOS, 2010 SAMAN AKHBAR KOSMO 50 JUTA KERANA FITNAH ' SULTAN MELAKA' 4). KERATAN AKHBAR NANYANG SING PAU : 13 OGOS, 2010 AKHBAR KOSMO SUARA KONTEMPORARI, DI SAMAN 500 JUTA.


SURAT SAMAN YANG BERTARIKH : 11 OGOS 2010 DIHANTAR KEPADA UTUSAN MELAYU (MALAYSIA) BERHAD. UNTUK AKHBAR KOSMO SUARA KONTEMPORARI. SURAT DI TERIMA DARI PIHAK UTUSAN MELAYU (MALAYSIA) BHD. PADA TARIKH : 2O OGOS, 2010

PERINGATAN :-

DENGAN INI BETA D.Y.M.M. PADUKA SERI SULTAN AHMAD SHAH II @ TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, MENITAHKAN BAHAWASANYA BETA MENASIHATKAN KEPADA SEMUA PENULIS, PENGARANG, MEDIA ELEKTRONIK DAN MEDIA CETAK SUPAYA MENULIS DAN MENYAMPAIKAN CERITA YANG TEPAT, BETUL DAN SAHIH DENGAN BERLANDASKAN FAKTA YANG JELAS DAN BENAR MENGENAI SEJARAH RAJA KESULTANAN MELAKA.

5). KERATAN AKHBAR MINGGUAN MALAYSIA : AHAD, 1 OGOS, 2010 BISIK-BISIK MINGGUAN - AWANG SELAMAT KISAH ' SULTAN MELAKA'

NOTA :- BERDASARKAN PETIKKAN AWANG SELAMAT, SIAPA YANG PERLU DI SIASAT,DIKAJI DAN DIAMBIL TINDAKAN TEGAS. SEBAGAI SEORANG PENULIS DAN PENGKRITIK YANG BERWIBAWA SETIAP TEGURAN DAN PANDANGAN PERLU DISELIDIKI TERLEBIH DAHULU. UNTUK MENGETAHUI LEBIH LANJUT TENTANG KESULTANAN PERAK KINI SILA LAYARI LAMAN WEB ;- http://www.rajaahmadnasir.blogspot.com/

6), KERATAN AKHBAR SIN CHEW DAILY : 17 JULAI, 2010

7). KERATAN AKHBAR MINGGUAN WARTA PERDANA : AHAD, 1 OGOS, 2010 RAJA NOOR JAN SHAH TERIMA BANYAK UNDANGAN RAKYAT DAN ' SULTAN TANPA GAJI.

8). KERATAN AKHBAR UTUSAN MALAYSIA : ISNIN, 1 OGOS, 2010 ISU RAJA NOOR JAN SHAH : KERAJAAN AMBIL PERHATIAN.

KUALA LUMPUR 1 Ogos - Kerajaan mengambil perhatian serius berhubung dakwaan seorang usahawan yang mengisytiharkan dirinya sebagai pewaris takhta Sultan Melaka, Raja Noor Jan Shah erana dikhuatiri ia boleh menjejaskan institusi raja.


Menteri DALAM Negeri , Datuk Seri Hishammuddin Tun hussein bagaimanapun berkata, setiap tindakan berhubung perkara tersebut akan bergantung kepada proses pemantauan yang sedang dijalankan oleh pihaknya.

"Memang bpada peringkat awal masyarakat tidak berapa hirau mengenai perkara berkenaan tetapi apabila dibiarkan berlarutan dibimbangi ia boleh menjejaskan institusi raja-raja.

"Oleh itu kerajaan akan meneruskan pemantauan terhadap perkara ini untuk mengenal pasti kesan dan kesahihannya," katanya selepas menyempurnakan majlis penutup Persidangan Tahunan Pimpinan Mahasiswa Malaysia 2010 di sini hari ini.

Beliau mengulas pojok Bisik-Bisik Mingguan Awang Selamat mengenai kesudahan kisah Raja Noor Jan yang sehingga kini tetap mengaku sebagai pewaris takhta Sultan Melaka walaupun dinafikan oleh beberapa pihak.

Antara pihak yang menafikan pegakuan Raja Noor Jan ialah Kerajaan Melaka dan Raja Ali Raja Amran, seorang waris Sultan Abdullah Mohamad 1.

Menurut Awang, dari semasa ke semasa ada sahaja dakwaan beliau yang kononnya berkisar kepada bukti salasilah dan nasab keturunan Sultan Mahmud Shah.

Mengulas lanjut Hishammuddin berkata, institusi raja yang merupakan tiang seri negara wajar dipelihara daripada sebarang unsur yang boleh menjejaskannya.

Dalam pada itu ditanya mengenai cadangan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) supaya anggota Kabinet mengistiharkan harta dan aset kepada SPRM beliau berkata, adalah mencukupi bagi seseorang menteri mengistiharkan hartanya kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Saya secara peribadi berpendapat cadangan ini tidak sesuai kerana bagi setiap menteri mereka wajib mengistiharkan harta kepada Perdana Menteri," jelasnya.

9). KERATAN AKHBAR SIN CHEW DAILY : 17 JULAI, 2010

10). KERATAN AKHBAR ORIENTAL DAILY NEWS : 20 JULAI, 2010 SULTAN MELAKA ANUGERAH DATUK DARI TAHUN 2005.


11). KERATAN AKHBAR TELUS & TULUS SINAR HARIAN : SABTU, 17 JULAI, 2010 ' SULTAN MELAKA' NAFI TERLIBAT TIPU 150 PELABUR ASING.

12). KERATAN AKHBAR NEW STRAITS TIMES : SATURDAY, 17 JULAI, 2010

13). KERATAN AKHBAR SUARA KONTEMPORARI KOSMO : ISNIN,19 JULAI, 2010 POLIS TIADA KUASA SIASAT NOOR JAN.

14). KERATAN AKHBAR THE STAR : SATURDAY , 17 JULAI, 2010 COPS FINE ' ROYAL CAR' DEALER.

15). KERATAN AKHBAR HARIAN METRO : JUMAAT, 16 JULAI, 2010 UMPAN ROLLS - ROYCE POLIS RAMPAS KERETA ' RAJA KESULTANAN MELAKA' DIGUNAKAN UNTUK TARIK PELABUR ASING.16). KERATAN AKHBAR KOSMO SUARA KONTEMPORARI : SABTU , 17 JULAI, 2010 NOOR JAN BAGI PINGAT PALSU.

17). KERATAN AKHBAR SIN CHEW DAILY : 16 JULAI, 2010 MAJLIS PERASMIAN WISMA IPC SHOPPING SERVICES, BANDAR PUTERI PUCHONG, PUCHONG, SELANGOR DARUL EHSAN.

18). KERATAN AKHBAR ORIENTAL DAILY NEW : 25 JULAI 2010 MERAKAMKAN : MAJLIS PERKAHWINAN PETURI SULTAN MELAKA Y.M. RAJA PUTERI NOOR ZURAIDA IBNI D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH, YANG BERLANGSUNG BERALAMAT : PANDAN LAKE CLUB DI PERDANA BALLROOM NO.28, JALAN PERDANA 3/8 PANDAN PERDANA, 55300 KUALA LUMPUR. PIHAK MAJLIS MENGUCAPKAN SELAMAT PENGANTIN BARU SEMOGA KEKAL ABADI SEHINGGA AKHIR AZMAN AMIN.
19). KERATAN AKHBAR BULETIN RAKYAT KELUARAN : 15 SEPTEMBER 2010' SULTAN MELAKA ' RELA DISIASAT DAN APA TINDAKAN MAJLIS RAJA-RAJA.

20). KERATAN AKHBAR WARTA WILAYAH KELUARAN (15 SEPTEMBER 2010 ) SULTAN MELAKA KE- 44 SAMAN KOSMO RM 5 JUTA.

_____________________________________________

GAMBAR : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH KETIKA MENCEMAR DULI BERTEMU DENGAN RAKYAT JELATA.

GAMBAR (10 JULAI 2005) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH DAN TUANKU PERMAISURI BAGINDA CIK PUAN MUDA PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SAYED YUSSUF SERTA BONDA BAGINDA Y.M. RAJA WAN CIK OU BINTI HITAM WAHAD DENGAN DI IRINGI BERSAMA OLEH PARA PEMBESAR DI BAWAH RAJA KESULTANAN MELAKA BERANGKAT MENCEMAR DULI KE MAJLIS PENGANUGERAHAN WATIKAH GELAR ADAT NANING, BERTEMPAT DI KEDIAMAN RASMI DATO' ABDUL LATIF BIN HAJI HASHIM, UNDANG WILAYAH NANING KE-19 BUKIT SERI NANING, SIMPANG EMPAT, 78000 ALOR GAJAH, MELAKA.

SESI BERGAMBAR DI HADAPAN KEDIAMAN RASMI DATO' ABDUL LATIF BIN HAJI HASHIM UNDANG WILAYAH NANING KE-19 SEBAIK SAHAJA SELESAI MAJLIS TERSEBUT.

GAMBAR (10 JULAI 2005) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, PERKENAN MENCEMAR DULI KE MAJLIS MERAIKAN Y.BHG. DATO' ABDUL LATIF BIN HASHIM SEBAGAI DATO' NANING KE-19, BERTEMPAT : BALAI RASMI UNDANG WILAYAH NANING KE-19, BUKIT SRI NANING, SIMPANG EMPAT, 78000 ALOR GAJAH, MELAKA.

GAMBAR ( 10 JULAI 2005 ) MERAKAMKAN : KEBERANGKATAN D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, KE MAJLIS PENGANUGERAHAN WATIKAH GELAR ADAT NANING. TEMPAT: KEDIAMAN RASMI DATO' ABDUL LATIF BIN HASHIM, UNDANG WILAYAH NANING KE-19, BUKIT SERI NANING, SIMPANG EMPAT, 78000 ALOR GAJAH, MELAKA. ______________________________________________________


GAMBAR (5 NOVEMBAR 2006) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH MENCEMAR DULI KE MAJLIS RUMAH TERBUKA AIDIL FITRI DI KEDIAMAN Y.A.M. DATO' JOHAN PAHLAWAN LELA PERKASA SETIAWAN DATO' HAJI MOHD JAN BIN ABDUL GHANI UNDANG LUAK JOHOL, NEGERI SEMBILAN, DENGAN DIIRINGI BERSAMA PARA DATUK KURNIA SETIA DIRAJA MELAKA YANG DIKETUAI OLEH DATUK PADUKA MAHKOTA ZAINAL BIN MOHD SARI, Y.M. DATUK RAJA ISMAIL BIN RAJA MURAT DAN DATUK KURNIA SETIA DIRAJA MELAKA. MAJLIS INI DIANJURKAN OLEH DATUK-DATUK MELAKA.

GAMBAR (5 NOVEMBER 2006) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH, SESSI BERGAMBAR DIPERKARANGAN RUMAH REHAT TAMPIN, NEGERI SEMBILAN, SEBELUM KEBERANGKATAN PULANG D.Y.M.M. TUANKU KE KUALA LUMPUR.

________________________________________________


GAMBAR (14 FEBRUARI 2009) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH DAN TUANKU PERMAISURI CIK PUAN MUDA PUTERI ZAIDAITUL MARDIAH BT HAJI SAYED YUSSUF, BERKENAN BERANGKAT KE MAJLIS PERKAHWINAN Y.BHG. DATO’ SHAWAL SALIM DAN DATIN HASLINA BT MOHD NOR DI DEWAN MASYARAKAT TAMAN SRI MANJA KM 7 JALAN KLANG LAMA, 46000 PETALING JAYA, SELANGOR. DAN DIHADIRI 2,000 ORANG PARA JEMPUTAN.

GAMBAR (14 FABRUARI 2009) MENUNJUKKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH DAN TUANKU PERMAISURI CIK PUAN MUDA PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SYED YUSSUF SESSI BERGAMBAR DIHADAPAN PELAMIN DI HARI PERKAHWIANAN Y.BHG. DATO' SHAWAL SALIM DAN DATIN HASLINA BINTI MOHD NOOR.

GAMBAR (14 FEBRUARI 2009) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M RAJA TUAH SHAH DAN TUANKU PERMAISURI PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SYED YUSSUF BERKENAN BERANGKAT MENCEMAR DULI KE MAJLIS PERSANDINGAN Y.BHG. DATO' SHAWAL SALIM DAN DATIN HASLINA BT MOHD NOOR.

GAMBAR (14 FABRUARI 2009) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH BERSAMA TUANKU PERMAISURI PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SAYED YUSSUF, BERSANTAP DI MAJLIS PERKAHWINAN Y.BHG. DATO' SHAWAL SALIM DI DEWAN MASYARAKAT, TAMAN SRI MANJA, KM 7 JALAN KLANG LAMA, 46000 PETALING JAYA, SELANGOR DARUL EHSAN.

GAMBAR (14 FEBRUARI 2009) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH DAN TUANKU PERMAISURI PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SAYED YUSSUF, BERSANTAI DI BILIK TAMU DI DEWAN MASYARAKAT, TAMAN SRI MANJA, KM 7 JALAN KLANG LAMA, PATALING JAYA, SEMENTARA MENUNGGU ACARA MAJLIS PERSANDINGAN.

GAMBAR (14 FEBRUARI 2009) MENUNJUKKAN : BARISAN DARI KANAN PERTAMA : D.Y.M.M. TUANKU PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SAYED YUSSUF KEDUA : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH KETIGA : DATO' SERI AMAR DIRAJA DR. PANGERAN MUHAMAD ROSLI HADININGRAT GAMBAR INI DIRAKAMKAN SEWAKTU PERTEMUAN DI MAJLIS PERKAHWINAN Y.BHG. DATO' SHAWAL SALIM DENGAN DATIN HASLINA MOHD NOOR.

_____________________________________________________

GAMBAR (17 JULAI 2007) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH DENGAN DIIRINGI TUANKU PERMAISURI PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI SAYED YUSSUF BERKENAN BERANGKAT MENCEMAR DULI KE MAJLIS PERASMIAN SYARIKAT JUZACO SDN. BHD., IAITU SEBUAH SYARIKAT PENGELUARAN KOPI TAMAR DAN PENGURUSI SYARIKAT TERSEBUT, Y.BHG. DATO' JOHARI BIN SIAM DAN PEGAWAI-PEGAWAINYA MENYAMBUT KETIBAAN BAGINDA BERTEMPAT DI BANGUNAN; PUSAT BANDAR PANDAN JAYA, CHERAS, KUALA LUMPUR.

GAMBAR (17 JULAI 2007) MENUNJUKKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH BERGAMBAR DENGAN PENGERUSI SYARIKAT JUZACO SDN. BHD. IAITU Y.BHG. DATO' JOHARI BIN SIAM SEBAIK SELESAI SAHAJA MAJLIS PERASMIAN TERSEBUT.

GAMBAR (17 JULAI 2007) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH DI SAMBUT DENGAN PENUH ADAT ISTIADAT DI MAJLIS PELANCARAN JUALAN KOPI TAMAR YANG TELAH DISEMPUNAKAN OLEH KEBAWAH DULI TUANKU.

__________________________________________________


GAMBAR (7 APRIL 2007) MENUNJUKKAN : D.Y.M.M. TUANKU PERMAISURI PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SAYED YUSSUF DENGAN DIIRINGI BERSAMA Y.BHG. DATUK ASIAH BINTI BASIR DI MAJLIS PERASMIAN SYARIKAT PRM CEMERLANG (M) SDN. BHD. IAITU SEBUAH SYARIKAT PENGELAURAN KOPI TERBESAR DI MALAYSIA.

GAMBAR (7 APRIL 2007) MENUNJUKKAN : D.Y.M.M.TUANKU PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SAYED YUSSUF BERKENAN MENYAMPAIKAN HADIAH KEPADA PERMENANG DI MAJLIS SAMBUTAN YANG MENGADAKAN HARI KELUARGA YANG DI ANJURKAN OLEH Y.BHG. DATUK KURNIA SETIA SHAHRUDDIN BIN BASIR DAN DATUK HAJI SALIMI KHOIREN BIN HAMBALI.

GAMBAR ( 7 APRIL 2007) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH DAN TUANKU PERMAISURI PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI SAYED YUSSUF BERANGKAT MENCEMAR DULI KE MAJLIS PERASMIAN SYARIKAT PRM CEMERLANG (M) SDN. BHD.. MAJLIS PERASMIAN YANG PENUH GILANG GEMILANG INI BERTEMPAT DIPADANG MAJLIS TAMAN PASIR PUTIH, IPOH, PERAK YANG MERUPAKAN ANJURAN BERSAMA DATUK KURNIA SETIA DIRAJA MELAKA DATUK SHAHRUDDIN BIN BASIR DAN DATUK HAJI SALIMI KHOIREN BIN HAMBALI.

GAMBAR (7 APRIL 2007) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH DISAMBUT PENUH GILANG GEMILANG DAN ADAT ISTIADAT DIRAJA DI MAJLIS PERASMIAN SYARIKAT PRM CERMERLANG (MALAYSIA) SDN.BHD.

___________________________________________

GAMBAR (10 OKTOBER 2006) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, MENCEMAR DULI UNTUK MERAIKAN MAJLIS ANAK-ANAK YATIM BERTEMPAT : RESTORAN S.A. BANDAR BARU AMPANG, AMPANG SELANGOR. YANG DIANJURKAN OLEH EN. AZMAN BIN ABDUL WAHAB, MAJLIS TERSEBUT TURUT DIUNDANG DUN AMPANG DATO' ISMAIL KIJO DAN AHLI PARLIMEN AMPANG DR. ROZAIDAH BT TALIB.

GAMBAR ( 10 OKTOBER 2006 ) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH BERKESEMPATAN BERMESRA DENGAN ANAK-ANAK YATIM PADA HARI TERSEBUT.
_______________________________________________________

GAMBAR (5.NOVEMBER 2006) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH BERKESEMPATAN MENCEMAR DULI KE MAJLIS RUMAH TERBUKA AIDILFTTRI DI KEDIAMAN HAJI TENGKU SYED AHMAD BIN TENGKU SYED JAMALULIL BERTEMPAT DI TANJUNG KELING, MELAKA. BAGINDA DI IRINGI BERSAMA PEMBESAR MELAKA DAN DATUK KURNIA SETIA DIBAWAH RAJA KESULTANAN MELAKA. GAMBAR (5 NOVEMBER 2006) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, BERSAMA HAJI TENGKU SAYED AHMAD BIN TENGKU SAYED JAMALULIL DI HADAPAN KEDIAMAN BELIAU BERTEMPAT TANJUNG KELING, MELAKA.

GAMBAR (5 NOVEMBER 2006) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH SEDANG BERBINCANG MENGENAI KEBANGKITAN SEMULA RAJA KERAJAAN KESULTANAN MELAKA DARUL ISLAM _____________________________________________________

GAMBAR (23 SEPTEMBER 2006) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, BERANGKAT MENCEMAR DULI KE MAJLIS KENDURI DAN TALIL YANG DIADAKAN BERTEMPAT DI SURAU MAT KARI KUALA SUNGAI BARU, LINGGI, MELAKA. BAGINDA DI JEMPUT OLEH USTAZ ZULKEFLI BIN MOHAMAD.

GAMBAR (23 SEPTEMBER 2006) MERAKAMKAN : BARISAN 4 DARI KANAN D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, DENGAN DIIRINGI BERSAMA DATUK KURNIA SETIA YANG BERGELAR DIBAWAH RAJA KESULTANAN MELAKA, TURUT BERGAMBAR USTAZ ZULKEFLI BIN MOHAMAD DAN ANAK MURID BELIAU.

______________________________________________________

GAMBAR MENUNJUKKAN D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M RAJA TUAH SHAH, MAJLIS MENCEMAR DULI KE SYARIKAT

KOYO WORLD (MALAYSIA) SDN.BHD. SYARIKAT PENJUALAN MAKANAN KESIHATAN.


GAMBAR MERAKAMKAN : SATU DARI KANAN Y.BHG. DATO' SHAWAL SALIM KEDUA : YM DATO' TENGKU HAMID BIN TENGKU TAN SRI ISMAIL KETIGA : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH KEEMPAT : PENGURUSI KOYO WORLD (MALAYSIA) SDN.BHD. SYARIKAT PENJUALAN MAKANAN KESIHATAN.

_________________________________________

GAMBAR : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH DI PANTAI PERANGINAN TANAH LOT DI BALI, INDONESIA.

GAMBAR MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, KETIKA BERADA DI PANTAI PERANGGINAN TANAH LOT, BALI, INDONESIA.

GAMBAR MENUNJUKKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, KETIKA MENGUNJUNGI PANTAI PERANGINAN TANAH LOT, BALI, INDONESIA. ________________________________________

GAMBAR (31 JANUARI 2010) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH DAN TUANKU PERMAISURI (2) CIK PUAN MUDA PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SYED YUSSUF, BERANGKAT MENCEMAR DULI DI MAJLIS PERKAHWINAN ANAK PEREMPUAN PASANGAN PUAN NORMADIAH BINTI SIRI DAN ENCIK MOHD NADZIR, BERTEMPAT BANDAR BARU, KUALA SELANGOR, SELANGOR DARUL EHSAN.

GAMBAR (31 JANUARI 2010) : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, PERMAISURI BAGINDA DAN YANG BERHORMAT DATUK-DATUK TURUT SERTA MENGAMBIL GAMBAR BERSAMA PASANGAN PENGANTIN DAN KELUARGANYA.


GAMBAR (31 JANUARI 2010) MENUNJUKKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH DAN TUANKU PERMAISURI (2) CIK PUAN MUDA PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI SYED YUSSUF, SEDANG MENERIMA CENDERAMATA TANDA PERHARGAAN PIHAK TUAN RUMAH KEPADA BAGINDA KERANA SUDI MENCEMAR DULI KE MAJLIS TERSEBUT.

GAMBAR (31 JANUARI 2010) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH BESAMA PERMAISURI BAGINDA SEDANG BEREHAT DI KAMAR MENUNGGU, SAMBIL BERGAMBAR DENGAN Y.BHG. DATUK DR. ZULKEFLY BIN ZAINAL. (KIRI) DAN PUTERI HAMIDAH BINTI MEGAT RAZALI (KANAN)


GAMBAR (31 JANUARI 2010) MERAKAM : D.Y.M.M. TUANKU PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SYED YUSSUF MENYAMPAIKAN CENDERAMATA KEPADA PEMENANG CABUTAN BERTUAH DI SAMBIL DIPERHATIKAN OLEH KE BAWAH DULI TUANKU.

GAMBAR (31 JANUARI 2010) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, SEWAKTU MAJLIS MERENJIS PASANGAN PENGANTIN.

D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH DAN TUANKU PERMAISURI PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SYED YUSSUF DISANDINGKAN DALAM SESI BERGAMBAR BERSAMA PASANGAN PENGANTIN


GAMBAR (31 JANUARI 2010) MERAKAM : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH BERSAMA PERMAISURI BAGINDA CIK PUAN MUDA PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SAYED YUSSUF, SEDANG BERSANTAI DIBILIK TETAMU SEMENTARA MENUNGGU ACARA MAJLIS PERKAHWINAN DI BANDAR BARU, KUALA SELANGOR, SELANGOR.

_________________________________________

GAMBAR (5 DISEMBER 2009) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH BERSAMA TUANKU PERMAISURI (2) CIK PUAN MUDA PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SYED YUSSUF BERKENAN KE MAJLIS MAKAN MALAM ANJURAN PERSATUAN PEMILIK GELERI WARISAN SEJARAH MELAKA, KUALA LUMPUR DAN SELANGOR. MAJLIS INI BERLANGSUNG DI RESTORAN NELAYAN TASIK TITIWANGSA, WILAYAH PERSEKUTUAN, KUALA LUMPUR.

GAMBAR ( 5 DISEMBER 2009) MERAKAMKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH BERSAMA TUANKU PERMAISURI (2) CIK PUAN MUDA PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SYED YUSSUF MERASMIKAN MAJLIS MAKAN MALAM ANJURAN PERSATUAN PEMILIK GELERI WARISAN SEJARAH MELAKA, KUALA LUMPUR DAN SELANGOR. MAJLIS INI BERLANGSUNG DI RESTORAN NELAYAN TASIK TITIWANGSA, WILAYAH PERSEKUTUAN, KUALA LUMPUR.

GAMBAR (5 DISEMBER 2009) MENUNJUKKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M RAJA TUAH SAH BERSAMA TUANKU PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SAYED YUSSUF , PUTERI HAMIDAH BINTI MEGAT GHAZALI DAN WAN KAMARIAH.

GAMBAR MENUNJUKKAN : CIK PUAN MUDA TUANKU PUTERI ZAIDATUL MARDIAH BINTI HAJI SAYED YUSSUF .


_______________________________________________________

SULTAN MELAKA HADIRI MAJLIS PERKAHWINAN RAIKAN PERSANDINGAN ANAK DATUK YUSOP BIN ABDULLAH DI KAMPUNG BUKIT TEMBAKAU, UMBAI, MELAKA.

D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH, BERSAMA PASANGAN PENGANTIN DAN AHLI KELUARGA DI KAMPUNG BUKIT, TAMBAKAU UMBAI, MELAKA. _________________________________________________________

GAMBAR MENUNJUKKAN : RUMAH MAKAM SULTAN MAHMUD SHAH (1) SULTAN MELAKA KE-8 (1488-151

D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH BERKENAN MENCEMAR DULI KE MAJLIS SAMBUTAN KEDATANGAN WARIS HUAL AL-ABDUL QADIR AL-JAILANI PADA 26 MAC 2011 JAM : 8.00 MALAM BERTEMPAT NO. 1, JALAN SUKUN OFF JALAN KOVIL HILIR, SENTUL,51000 KUALA LUMPUR.

GAMBAR (26 MAC 2011) MENUNJUKKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, BERSAMA KEMPULAN SILAT KALAM DARI TAMAN PERMATA, HULU KELANG, KUALA LUMPUR.

GAMBAR (26 MAC 2011) MENUNJUKKAN D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, BERSAMA KEMPULAN KOMPANG YANG DIKETUAI OLEH Y.BHG.DATUK HJ. AB LATIFF BIN HJ. DAUD DARI MELAKA.

GAMBAR (26 MAN 2011) MENUNJUKKAN : D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, PERTAMA DARI KANAN Y.BHG. DATUK PADUKA ABDUL RAHMAN BIN MAT DESA, EN. WAN SAMSUDDIN, Y.BHG. DATUK ABDUL RAHMAN BIN YACOB, Y.BHG. SHAHSANI BIN BABA DAN PERTAMA DARI KIRI Y.BHG. DATUK NORDIN BIN HJ. HUSSAIN, EN.TERRY LOW KOK WAN,Y.BHG. DATUK AHMAD KHAIRUDIN BIN HASHIM.


D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH DITEMURAMAH OLEH PIHAK RTM TV 1. KETIKA MENCEMAR DULI DI MAJLIS SAMBUTAN KEDATANGAN WARIS HUAL AL-SHEIKH ABDUL QADIR AL-JAILANI.

TURUT HADIR KE MAJLIS TERSEBUT IALAH AHLI PARLIMEN BATU (P115) Y.BHG. TIAN CHUA MERAFAK SEMBAH MENGADAP KE BAWAH D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI AL-MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH.

D.Y.M.M. TUANKU RAJA NOOR JAN SHAH IBNI MARHUM Y.A.M. RAJA TUAH SHAH, DIARAK DAN DIJULANG DENGAN MENAIKI TANDU KE MAJLIS SAMBUTAN KEDATANGAN WARIS HUAL AL-SHEIKH ABDUL QADIR AL-JAILANI.